Dum svenska..!

Hej! 
Lördagskväll efter att min första arbetsvecka är gjord! Börjar varje dag med att mata hästarna, flasklammen, hönorna och de sjuka fåren. Lammen är såå himla söta! Efter det gör jag det som behövs göras, rida Gipsy, mata fåren, städar, hjälper David på gården osv. Samma på eftermiddagen. Varje dag är det frukost kl 7-7.45 sen börjar jag jobba.
Denna veckan har jag behövt fixa bankkonto, laga datorn som gick sönder på planet hit, köpa lite grejer osv, så i måndags vart jag in en sväng till Skipton och fixade ett australiensiskt bankkonto. Skojja inte om att jag skämde ut mig när jag skulle åka hem därifrån efteråt!! Satte mig i bilen för att åka, vred på nyckeln och... nähä. Den startade inte! Fasen, batteriet måste vara slut, den hade nämligen vart svårstartad i lördags också och då pga batteri. Så jag in på postkontoret där jag träffade ett par vänner/grannar till min värdfamilj och berättade vad som hänt. De var jättesnälla och bad en man (också en granne fick jag reda på senare) som körde fram sin bil, tog fram startkablar och satte sig i min bil. Efter 2 sekunder frågar han mig: Du, har du försökt starta bilen i Parkeringsläget istället för Drive som du har i nu? Jag: Neeej....? Måste man det..? 
Jaha, ja. På bilar med automatisk växellåda så ska man tydligen varje parkering ALLTID ställa den på parkeringsläge, för annars kanske den rullar iväg
alternativt inte startar när man vrider om nyckeln..! Och japp, verkar som ALLA vet det utom jag! ;) Jaja, så kan det gå! Nu är jag den dumma svenskan i Skipton för ett tag framöver iaf, får väl bjuda på det! ;)
Lite bilder: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa vecka, på måndag, åker familjen iväg på semester och det är då min uppgift att sköta gården själv i två veckor!! Lite nervös e jag allt för att jag inte ska komm ihåg allt eller göra fel... men har fått några papper med listor och kartor över saker jag ska göra, så får hoppas att det går bra!! :) Har även fått nummer jag kan ringa om det e något jag undrar över eller behöver hjälp med. Eller om något händer såklart!
Så nästa vecka blir det alltså lite tomt här, det är jag och djuren ( ca 4000 får, 9 hästar, 5 hundar, 1 katt, 1 fisk och 1 fågel! ). Så ni som har lust å tid, pratar jag gärna med på skype eller fb!! :) Heter Matildahj på skype :) 
 
Kramar <3
 

RSS 2.0