Tjörn triathlon 2014!

Igår var det äntligen dags för tävlingen vi laddat för hela sommaren, Tjörn Triathlon 2014! :D Vädret var kanske inte ultimat, med mulet å lite regn ibland, men det gjorde inte så mycket alls faktiskt, mer än att det var lite kallt när vi kom upp ur vattnet ;) Men nu till det viktiga, själva tävlingen! :D
 
Jag var grymmenervös när jag och Carro stod nere på stranden i vår startfålla och väntade på att det skulle bli vår tur! Första startgruppen startade klockan 9.00, och sen var det 2 minuter till andra startgrupp och vi startade i tredje startgrupp som startade kl 9.04 :) 
Var skönt att ha Carro där så man kunde prata med henne! Även en kille från ett Brålandalag stod i vår startgrupp så pratade lite med honom också :) "Mindre än en minut till start..." Aah, hjärtart bankade som bara den! Pang! Och vi sprang i vattnet!
Jag kastade mig i vattnet ganska tidigt, kände att det var enklare att simma än att springa långt ut. 
Min plan för simningen var att få in en bra takt och rytm, att andas lungt och jobba på. Om jag skulle få panik och känna att jag inte kunde andas så var planen att ta til ryggsim, då man hela tiden har munnen fri från vattnet och det därmed blir lättare att andas. Jag har ju varit rädd för att få panik ända från början, så kändes tryggt att ha en plan. 
 
Och hur gick det nu då? Jo det gick över förväntan! Jag fick in en så bra takt, samarbete mellan armtag och andning och det gick superbra! Kändes lätt och bra :) Jag fick en kallsup ungefär på mitten av banan, så fick ta några "kärringsim"- tag för å hosta klart, och fick även stanna upp lite lätt när det blev trångt med många andra simmare omkring med mycket armar och ben, men annars kunde jag köra mitt race fullt ut! :) Dock tyckte jag det tog slut så fort!! :P Hann inte se målet föränn jag var nästan framme så kunde inte lägga in någon längre slutsprut vilket var lite synd, men jaja! :)
Klättrade upp för stegen och sprang sen för att skicka iväg Micke för cyklingen! 
Jag hade förväntat mig att cykla på ca 50- 55 minuter, och det baserade jag på mitt förra tävlingsresultat, 10.15 min på 400 m i Bokenäs. Då tänkte jag 10, 15× 4 = 41 minuter på 1600 meter, plus 300 meter till vilket skulle bli kanske 7-8 minuter till, och lite trötthet pga den längre sträckan. Så att stämpla in på 42, 44 minuter är jag jättenöjd med!! :D Bara 6 minuter efter Carro! :) 
 
Micke gjorde dessutom en grym cykling, 9 mil på 2.33 timmar! Jättebra jobbat! :D Sara trodde på att springa in på under 2.30 på 2,1 mil, men hon gjorde också ett superlopp och klocka in på 2.03!! :D Är så nöjd och stolt över bästa laget Inga Problem! :D Totaltiden vart 5.21.33! Klart godkänt!! :) 
Det var så himla roligt verkligen!! :D Längtar tills nästa gång vi får chans att tävla, lagtävlingar är ju så himla roliga! :) 
Det var ju också görroligt att lag Raka Rör I Ör med Carro, Coffe och Morgan tävlade, de med! :) 
Vi hade ju bästa hejjarklacken också, Larsson var coach, han skulle ju cyklat för oss men ryggproblem ställde till det så han fick titta på istället! Linus och Robin med också, och mamma! :) Även Coffes föräldrar Agneta och Stefan var där och tittade! :)
 
 
 
 
 
Bilder från dagen! :D
Åh vad roligt det var..!! 
 
Kramar ♥

RSS 2.0