Vi vill ha Nuntorp kvar!

 
 
Imorse samlades många engagerade elever, lärare, gamla elever, bönder och många andra utanför kommunhuset i Vänersborg för att protestera mot den hotande nedläggningen av Nuntorps naturbruksgymnasium. 
Ropen skallade tillsammans med applåder "Vi vill ha, Nuntorp kvar! Vi vill ha, Nuntorp kvar!" 
 
Jag är så himla stolt över mina vänner, över mina fd lärare, fd elever och bönderna som engagerar sig så mycket, så kämpar och kämpar och kämpar för jordbruket. Det var flera bönder som var i Vänersborg idag som kom direkt från en demonstration I Stockholm, de hade alltså kört traktor från kust till kust, för att göra sina röster hörda, för att visa att detta som händer med det svenska lantbruket inte är okej. 
Idag samlades vi i regnet för att vi är emot en nedläggning av Nuntorp, av så himla många anledningar. Det vore helt enkelt en katastrof att lägga ned skolan, för de gröna näringarnas skulle, för eleverna skull, för bygden och för jordbruket i stort. 
 
Att så många brinner för Nuntorp och engagerar sig är väl ett tecken om något att Nuntorp gjort rätt!? 
 
Beslutet som då togs idag är att det blir en tidsfrist, skolan lägga inte ner förrän tidigast 2017, och vi får se till att det inte blir en väntan on nedläggning, utan en nystart för Nuntorp! 
 
Så roligt att träffa sina gamla lärare, både de som fortfarande jobbar där, och lärare som slutat men som kom idag för att man fortfarande håller skolan kär och ser dess stora funktion! 
 
Idag var det som att komma tillbaka till sin familj, idag visades den gemenskap som är Nuntorps karaktär. Många av alla som var där idag var där för att vi har haft några av våra bästa år i livet på Nuntorp, för att Nuntorp gett oss vänner, en ny chans, självförtroende, arbeten, en ny bostadsort, kunskap, gemenskap och som sagt, en extra familj som alltid ställer upp. 
 
Så jäkla stolt över alla som var där idag! Fy fan vad vi är bra tillsammans! ❤
 
Kramar ❤ 

RSS 2.0