Dum svenska..!

Hej! 
Lördagskväll efter att min första arbetsvecka är gjord! Börjar varje dag med att mata hästarna, flasklammen, hönorna och de sjuka fåren. Lammen är såå himla söta! Efter det gör jag det som behövs göras, rida Gipsy, mata fåren, städar, hjälper David på gården osv. Samma på eftermiddagen. Varje dag är det frukost kl 7-7.45 sen börjar jag jobba.
Denna veckan har jag behövt fixa bankkonto, laga datorn som gick sönder på planet hit, köpa lite grejer osv, så i måndags vart jag in en sväng till Skipton och fixade ett australiensiskt bankkonto. Skojja inte om att jag skämde ut mig när jag skulle åka hem därifrån efteråt!! Satte mig i bilen för att åka, vred på nyckeln och... nähä. Den startade inte! Fasen, batteriet måste vara slut, den hade nämligen vart svårstartad i lördags också och då pga batteri. Så jag in på postkontoret där jag träffade ett par vänner/grannar till min värdfamilj och berättade vad som hänt. De var jättesnälla och bad en man (också en granne fick jag reda på senare) som körde fram sin bil, tog fram startkablar och satte sig i min bil. Efter 2 sekunder frågar han mig: Du, har du försökt starta bilen i Parkeringsläget istället för Drive som du har i nu? Jag: Neeej....? Måste man det..? 
Jaha, ja. På bilar med automatisk växellåda så ska man tydligen varje parkering ALLTID ställa den på parkeringsläge, för annars kanske den rullar iväg
alternativt inte startar när man vrider om nyckeln..! Och japp, verkar som ALLA vet det utom jag! ;) Jaja, så kan det gå! Nu är jag den dumma svenskan i Skipton för ett tag framöver iaf, får väl bjuda på det! ;)
Lite bilder: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa vecka, på måndag, åker familjen iväg på semester och det är då min uppgift att sköta gården själv i två veckor!! Lite nervös e jag allt för att jag inte ska komm ihåg allt eller göra fel... men har fått några papper med listor och kartor över saker jag ska göra, så får hoppas att det går bra!! :) Har även fått nummer jag kan ringa om det e något jag undrar över eller behöver hjälp med. Eller om något händer såklart!
Så nästa vecka blir det alltså lite tomt här, det är jag och djuren ( ca 4000 får, 9 hästar, 5 hundar, 1 katt, 1 fisk och 1 fågel! ). Så ni som har lust å tid, pratar jag gärna med på skype eller fb!! :) Heter Matildahj på skype :) 
 
Kramar <3
 

De första dagarna i Australien!

Hejhej! 
En liten uppdatering från down under! Jag har det himla bra och ska snart äta frukost för att sedan påbörja arbetsveckan! :) Skriver från mobilen nu så inlägget blir lite tokigt, med text å bilder åså. Men de får ni stå ut med! :) ska försöka uppdatera snart igen! :) kraaam
 
 
 
 
 
 Lite bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
Fåren! :)
 
 
 
 
 
 

In Australia!

Fattar det knappt, jag är på andra sidan jorden..!!
Nu har jag varit här i två dagar, en natt. Det är kväll här nu, och klockan är lite över midnatt :)
Inatt är den längsta natten här, innan det går mot ljusare tider igen, precis tvärtemot Sverige alltså där det är midsommar nu och alltså den ljusaste natten på året :)
Har försökt förklara för min värdfamilj vad midsommar är, det tog en sund eftersom de inte hade en aning om att det faktiskt är en högtid! Nu vet de dock lite mer, att vi har bommor i håret, dansar runt en stång samt äter och dricker gott hela natten lång! :)
 
Flygresan gick bra! Träffade tre svenska ungdomar när vi landade i London, hade sällskap av dem där och de visade mig vart jag skulle för att komma på rätt flyg :) Två av dem skulle till Nya Zeeland, och den tredje till Australien, men de skulle åka via Hongkong medan jag flög över Dubai- synd! Dock träffade jag en jättetrevlig kvinna som var från Skottland men bodde och arbetade i Malbourne på flyget, så vi hade en mycket trevlig resa :)
 
För övrigt har jag det himla bra här nere, Down under, familjen är jättetrevlig och idag har jag jobbat första dagen, en halvdag eftersom jag har jetlag och sov till 12 på dagen... ;)
Vi matade fåren ute på fälten, avmaskade andra får och dessutom har jag fått rida! :)
Min dataskärm har gått sönder, är vit och flimrar på högra sidan, så kan bara använda vänster sida och får försminska hela internetsidan... Den gick sönder under flygresan, vet dock varken hur eller när, hade den som handbagage men det hjälpt tydligen inte :( Typiskt!! Tur jag har smartphone!! :)
Men alltså har jag inte lagt in några bilder på datorn än, ska försöka våga mig på det imorgon, så ni får se lite hur jag har det! :)
 
De som vill prata med mig, gör det via facebook eller skype! :)
Har inte sett någon känguru eller så än, men hoppas få göra det snart! :)
 
Imorgon ska jag upp tidigt och åka med till Ballarat som ligger någon timme härifrån för att kolla när sönerna i familjen spelar australiensisk fotboll! :) Blir kul! Ska ta med kameran å försöka fota en del :)
 
Ha en riktigt rolig och trevlig midsommar allihopa, jag får väl fira när det är sommarsolstånd här istället, alltså om ett halvår då det är vintersolstånd hos er hemma i Sverige.. ;) Hehe. Fast då lär det vara både torrt och varmt så kanske inte finns några blommor ändå ;) Vi får väl se!
 
Kramar! ♥

RSS 2.0