Sommarjobb!

Förut ringde jag min chef på äldreboendet som jag arbetade timmar på innan jag åkte till Aussie, för att kolla om de hade behov av mig som timvikare? Innan jag visste ordet av så var jag både uppskriven på timlistan på både avdelning 10-18 och 8-20, samt fått sommarjobb :D Glad tjej!!
Gillar verkligen att jobba där- underbart jobb, arbetskamrater och chef! :)
Saknar mina gamlingar!
 
Tulpaner <3
Kramar!

Mina val

Hejhej!
Nu händer det så mycket som vanligt, inte lätt att hinna med att uppdatera bloggen ;)
Jag har så himla roligt hela dagarna, jag älskar all snö vi har, jag älskar att få vara med mina vänner, (de bästa i världen!), och jag älskar att det är så lätt att ringa, det är samma tidszon, maten är god och jag bor med bästa sambon jag vet! Mimmi <3
Samtidigt som jag nu haft tid att reflektera mer över Australienresan, ett av mina modigaste val jag gjort i livet. Jag har gjort några val som påverkat mitt liv i mer än vad jag anat då, det första aktiva var när jag bestämde mig för att sluta Tolredsskolan under vårterminen i sjuan och byta till Bohusskolan. Då fick jag nya vänner och kunde framförallt vara mer i stallet- på Jennylund! :)
Det andra var när jag bestämde mig för att i juli innan gymnasiet bytte och valde att istället för att börja samhäll på Ale Gymnasium börja Naturbruk inriktning Häst på Nuntorp. Ett så klockrent val, är så himla glad att jag vågade det, vågade testa något nytt- flytta 15 mil utan att knappt känna någon. Hur skulle mitt liv varit annars?! Vågar knappt tänka på det ;)
Ett val som inte var så svårt var att inte flytta tillbaka till Göteborg efter Nuntorp, att flytta in på Västergården här i Dalsland med Denice istället. Sjukt bra val.
Och nu detta, att åka till Australien. Detta valet var på ett annat sätt, jag visste ju att jag skulle komma tillbaka hit till  mitt kära Dalsland, men att åka utan att känna någon, för att bo hos en totalt okänd familj, jobba med får som jag bara klappat på lite förut, nytt språk, nya utmaningar i princip varje dag. Det har också inneburit en förändring, men snarare hos mig själv än utåt sett, förändringen har skett i min attityd, i mitt tankemönster, gett mig mer perspektiv och vetskap om mig själv och mitt "normala" liv här hemma.
 
Är det någon som funderar på att åka iväg- GÖR DET!!! Det kan vara jobbigt och man kan ha hemlängtan- men det är SÅ värt det. Man lär sig himla mycket på det, man får uppleva och se så fruktansvärt mycket som man aldrig skulle gjort annars. Bara att jag fått vara med om extrem värme- över 40 grader i en vecka utan att kunna komma undan någonstans eftersom det var nästan lika varmt inne, det var bränder överallt, att behöva ha vattentank och slang alternativt brandsläckare med sig hela tiden. Att behöva sova under en våt handduk för att överhuvudtaget få någon sömn i värmen.. Bara det. Det är EN sak av TUSEN som jag fick uppleva. 
Att jag valde att åka på ett hyfsat organiserad resa var perfekt för mig, jag ville uppleva det "riktiga och äkta" livet i en vanlig australiensisk familj på landsbyggden med allt vad det innebar. Hade jag backpackat som många andra hade jag fått en helt annan upplevelse- säkert rolig den med men på ett helt annat sätt. Jag är så himla nöjd med min resa.
Så oavsett hur nöjd jag är med att vara hemma igen- så hade jag aldrig i livet velat ha denna resa ogjord.
 
Nu får ni några bilder också :)
Bananer och Mimmi <3 Haha.
Måste ha bananer- bästa mellanmålet nu när jag tränar så mkt! Tränar 6 dagar i veckan. Eller ja, jag har tränat 6 dagar i rad nu, har ju inte vart hemma så länge ;) Torsdag- arm samt innebandy, Fredag- Vila, Lördag- ben, Söndag- arm och mage, måndag- rygg, tisdag- 8 km promenad i snö, ben och rumpa och sen innebandy, onsdag- arm, idag boxpass! :D Älskar träning!
På överraskningsmiddagen vännerna fixade i fredags så fick jag också detta fina kortet! :)
Så hade de skrivit så gulligt också <3
 
Fick också ett en superfin snäcka till mitt Pandora- armband av dem! Älskar <3
Nu blir det inte fler symboler på detta armband, Alla charms (ordet på svenska?), på detta armband har med Australien att göra. Själva armbandet fick jag ju av mina fina vänner på mitt "Hejdå-kalas" i sommras, och sedan fick jag en till av mor och far innan jag flög iväg, samt några när jag var i Australien av mamma och min värdfamilj, plus denna snäcka då nu när jag kom hem! :) 
Planen är att köpa ett nytt där jag kan sätta på charms för minnena framöver :)
 
Hade tänkt mig ett par bilder till här men blogg.se vill inte riktigt samarbeta för tillfället så får bli dessa! :)
 
Snön vräker ner och jag bara njuter- jag älskar verkligen snö :D Kompisarna som är kvar i Australien skriver om 40-43 gradig värme och jag känner bara att- näe, snö är allt bättre ändå ;)
Min lilla bil är dock insnöad så jag får nog ut och jobba lite innan jag och Anna drar på Linns boxpass i Vänersborg :D Ska bli så kul att träffa henne ikväll, har inte hunnit det än, och också att gå på passet- som jag aldrig gått på förut! :)
 
Ska möta upp Klara någonstans också, hon har med sig bla min väska från mamma, glömde den där, så Klara är snäll och tar med den när hon skulle åka till Karlstad! Tack! :)
 
Kramar <3
 
 

Hemkomsten från Australien

Hej!
Nu har det varit mycket..! Jag har ju faktiskt åkt över halva jorden och befinner mig nu hemma i mitt älskade Dalsland igen :)
Det var väldigt jobbigt att säga hejdå till familjen Jackson, det blev många tårar från både mig och familjen.. Att leva med en familj i 7 månader, dela allt, och sedan lämna dem och veta att man kanske inte vet om man får träffa dem igen.. Det var riktigt jobbigt :/ Men jag har haft världens bästa värdfamilj! Trots att vissa dagar har varit tunga med stor hemlängtan så har jag haft en fantastisk tid i Australien! Jag tänker att det är bra att jag vart lite ledsen att lämna för då innebär det ju att jag har trivts, och att min hemlängtan också har visat på att jag verkligen tycker om mitt liv och människorna här hemma.. :) Jag får väl helt enkelt åka tillbaka och hälsa på Jacksons och alla andra härliga människor som jag träffade där! :)
 
Men just nu njuter jag av att vara hemma. De två frågorna jag har fått flest gånger sedan jag kom hem har varit: "Hur har du haft det?" och "Hur känns det att vara hemma?" och det är båda två ganska kluriga att svara på ;)
Den första är faktiskt svårast. Min resa har ju innehållit så himla mycket, allt från ny kultur, bo med en sedan innan okänd familj med allt vad det innebar, ny mat, nya vänner, nya fritidsaktiviteter och sedan alla nya platser som jag fått se och alla nya saker som jag fått göra!! Det är ju helt otroligt när man tänker på det..!! 
Jag har sagt det förut men säger det igen, jag har lärt mig minst en ny sak varje dag i jobbet, jobbet blev aldrig tråkigt eftersom det aldrig var likadant, nytt språk var det ju också. Eller ja, lite engelska kunde jag ju men jag har aldrig haft det som favoritämne, aldrig tyckt att det varit roligt, bara svårt. Så det tog ju en tid att komma in i språket, var mycket frustration i början när jag inte kunde förklara vad det var jag menade, inte förstod eller inte kunde hänga med i lite snabbare samtal..! Men det blev ju bättre tillslut som tur var ;) Nu till och med tänker jag ju på engelska då och då, lägger in engelska ord i samtal på svenska och så vidare.. Häromdagen sa jag "Gud vad jag missar Jacksons!" Missar= miss= Saknar... haha. Alla platser som jag har besökt, all fin natur, östkusten med dess härliga stränder, Adelaide och Kangaroo Island och till och med Nya Zealands nordö!
På helger och ledighet har jag surfat, hoppat bungyjump, testat waterrafting, seglat runt Whitsundays, åkt terrängbuss på världens största sandö Fraser Island, badat och vandrat på Magnetic Island, sett Sydney med Harbor brigde samt Operahuset, hållit krokodiler, ormar, spindlar, papegojor, en koala, vandrat mellan sälar och sjölejon, klappat känguru med mera. Jag har sett Australiens outback under Deni Ute Muster, klättrat i The Grampians berg, sett Hobbiton, badat i rekordhöga vågor, paddlat kajak, badat i varma källor, sett coola grottor och ja, så himla mycket mer!
 
Under vardagarna har jag varit på pizzaights och parmanights med australienare, italienare, andra svenskar och tyskar samt engelskmän. Träat på gym i Beaufort 3 ggr i veckan, varit medlem i Smythesdales ponyclub och tävlat ponny samt vunnit ett par hopptävlingar, jag har varit i Melbourne och shoppat, gått på klubbar och haft grillkvällar i sommarvärmen, varit servitris på en svenskakväll, gått på skandinavisk julmarknad, gått på Australiensk skolavslutning, på skolkonserter, jagat kaniner med minkar och mycket mer.
 
Så nu förstår ni kanske att det är svårt att säga hur jag har haft det? Förutom det självklara svart: Bra!!! Och nej jag ångrar verkligen inte att jag åkte. Jag har fått ut så himla mycket av denna resan. Så mycket mer än vad jag trodde från början. Jag har växt under den här tiden, förstått att jag klarar av mer än vad jag tror, jag kunde ju inte när jag åkte föreställa mig att jag skulle bli bra på att fösa får, avmaska och avlusa får, jag visste inte att man behövde kolla igenom lammens ögon efter gräsfrön för att de inte skulle bli blinda, jag visste inte hur det var att inte ha obegränsat med vatten, jag visste inte hur det var att bo med en person med hanidkappssyndrom, jag visste inte hur jordbrukssäsongen såg ut där borta, jag visste inte att man fick tävla ponny tills man var 25, jag visste inte hur etiketten var där nere, jag visste i princip inte någonting om Australien faktiskt.
Just nu är känslan nog mest att:
Jag klarade det. Jag klarade det faktiskt. Jag klarade 7 månader i ett annat land, med en okänd familj, långt, långt ifrån mig egen älskade familj och vänner. Jag klarade alla de hundratals nya utmaningar jag ställdes inför, med ett bra resultat dessutom, familjen tyckte om mig, de tyckte att jag gjorde ett bra jobb.
Jag fick höra att jag var öppen för att prova allt även om jag inte hade en aning om hur jag skulle göra, jag sa inte nej till att jobba, jag var flexibel och hade en bra och positiv natur. Jag passade bra in i familjen och hade stort tålamod.
Jag blir lite rörd till och med nu när jag skriver ner det, det är så roligt att höra sådant!!! Att de var nöjda med mig! Jag är faktiskt stolt över mig själv, för den här tiden och för det jag åstadkom. Jag kommer bära med mig denna upplevelsen för resten av mitt liv. Familjen Jackson har tagit en plats i mitt hjärta och jag hoppas så att jag får se dem igen!
 
Från vänster: David, jag, Andrew, Patrick, Ellen och Janet :) Bästa <3
Nu är detta äventyret slut- dags att leta nya! ;)
 
Kramar <3
 
 
 
 
 

RSS 2.0