Tenta, bowling och jobb!

Hela förra veckan gick i princip bara till plugg och träning! Hade ju tenta i vetenskapsmetodik fokus kvantitativ metod, i fredags förmiddag. Så himla svårt!! Det är bara att hoppas på det bästa, men jag gissar på 55 % rätt kanske, och man måste ha 75 % rätt för att få godkänt. Så hej omtenta! 
Men jag skrev på alla frågorna iaf, men fattar man intr så fattar man inte.. Bara att ta nya tag!
 
Fick hem detta fina armband i förra veckan! Viktigt!
 
Jag och Anna efter spinningpasset i lördags! Mitt livs andra, som jag sagt förut, jag fattar inte varför det ska vara mörkt i lokalen under spinningen..! Men det är väl bara å vänja sig! :)
 
Kände för ytterligare ett pass i lördags, så efter jag vart hemma och ätit, duschat och laddat om så drog jag gymmet med Anders! :)
 
Snodde denna bilden från Annsis fb! Min mobil dog nämligen, så kunde inte ta några egna kort i lördags kväll när vi var ute och bowlade och åt på Buddys! Världens underbaraste och roligaste vänner jag har!! ♡ :D
Btw, jag vann på vår banan.. Dock den enda av oss som inte gjorde en strike, men spärrar funkar tydligen också! ;)
 
Vi fick för oss att jämföra våra rumpor en dag här i veckan.. Haha! En annan dag dansade vi jive.. Man kan inte påstå att vi har tråkigt på gymmet iaf! ;) 
 
På jobbet igår vankades det 92 års kalas, så jag och Madde vek servetter, dukade och fixade! Himla kul när man har tid med det lilla extra, det gör så mycket! :) Och de gamla uppskattar det ju, de blir så glada, och då blir vi glada! :)  Win- win! 
 
Igår kväll hade jag och Anders tänkt gå på bio, vill vill ju se Frost! Men den gick bara kl 16, sen tänkte vi se Tillbaka till Bromma, men tillslut bestämde viboss för att vi inte orkade så mycket mer än en filmkväll ändå. Så det fick det bli! :) Bra avslut på veckan.
 
Idag ser jag dock ut såhär- trött. Jättetrött! 
Kom hit två timmar för tidigt också, vi börjar kl 11 och nu har jag varit här sedan kl 8.45.. Jaja, jag köpte en kopp te och hittade en soffa, så det har gått bra ändå! :) Nu är det dags att gå till salen, för intro till andra delen av vetenskapsmetodik! 
 
Ha en bra måndag! ♡
Kramar ♥
 

Svegitarian!

Här om dagen läste jag en så bra skriven text på facebook från en tjej som heter Ebba Mårtensson. Jag kopierade hennes text, och klistrade in den här eftersom jag tycker att ni också borde läsa den! 
 
Ebba Mårtensson:
"Nu är det nog, även för mig. Jag kommer göra min del i köttupproret genom att bli vad jag kallar, svegeterian.
Det låter lite löjligt, men det är enkelt. Allt kött jag äter ska vara svenskt, annars äter jag inget kött alls.
Många säger sig tycka att det som händer på den svenska köttmarknaden just nu är förjävligt, däribland jag. Själv jobbar jag, och har jobbat de senaste åren, inom restaurangbranschen. Och jag kan säga att de som faktiskt frågar om var köttet kommer ifrån är lätträknade! Det är ganska praktiskt att få maten på en tallrik, redo att tuggas. Det verkar vara så att antingen bryr man sig inte ett skit, eller så är man hellre ovetandes så man inte får dåligt samvete. Alla tjatar om att "konsumenterna" bör välja svenskt kött. Men hörreni? Det är väl ändå inte de som springer på ica som handlar mest kött här i landet? Det är ju restaurangerna! Storköken! Skolköken! Pizzeriorna! När frågade du senast var din capricciosa-skinka var ifrån? Förstår ni? Om en restaurang får, säg 2-3, frågor om dan varför det inte finns ,vafan, ärtsoppa på menyn, då kan ni ge er fan på att de skaffar ärtsoppa på menyn. Och detsamma gäller kött! SÅ FRÅGA ALLTID VAD DET ÄR NI ÄTER!
Idag kom det in ett gäng vegeterianer på restaurangen jag jobbar på. Jag förstår att de då inte vill ha kött på sin tallrik, liksom glutenintolleranta inte vill ha mjöl och laktosintolleranta inte vill ha mjölk. Och nöt- soja- skaldjur- tomat- curry- lingon- hallon- fett- frukt- och fan-vet-allt-intolleranta. Men jag kan ju göra likadant.
"Hej, jag måste ha svenskt kött annars vill jag inte ha alls!"
Annars tror jag de flesta har hajat det här med den svenska djurskyddslagen och bla bla bla. Det finns ju en anledning till att jag gör detta. Vi är bäst i världen på djurskydd.
Tänk innan du tuggar."
 
Så himla bra skrivet!!
Jag själv brukar kolla allt kött jag köper från affären, och kontrollera att det är svenskt. Även bär, grönsaker osv köper jag svenskt om det är möjligt. Men jag har faktiskt inte tänkt på det som Ebba påpekar i sin text, att det är restaurangerna och storköken som gör de stora inköpen. Kalla mig tanklös eller vad ni vill, men jag är tacksam för att det finns människor som påpekar sådant här! Och som dessutom gör någonting åt det samt inspirerar andra!!
Man kan prata och diskutera ett sådant här ämne hur mycket som helst och tycka att det är fel att vi svenskar köper in så mycket kött från utlandet när vi har så bra svenskt kött och djuren har det så bra här jämfört med många andra länder, men gör man ingenting åt det så är man på inget vis bättre än de som köper utländskt kött och inte känner dåligt samvete för det, eller hur?! 
Därför är jag från och med idag Svegitarian!
Inte konstigt alls, jag äter bara kött om det är svenskt. Är köttet inte svenskt så väljer jag hellre att bara äta till exempel grönsaker eller liknande istället. Så ska ni bjuda mig på mat så se till att det är svenskt, eller att servera mycket grönsaker till! ;)
 
Ni gör som ni vill, men jag uppmanar er att ta efter om ni överhuvudtaget bryr er om den svenska livsmedelsproduktionen, värnar om bönderna i Sverige, tycker att det svenska djurskyddet är bra och vill göra något för att ändra saker och ting.
BÖRJA AGERA! BLI SVEGITARIAN!
Fan, detta är viktigt!
 
Jag värnar om vår svenska näring, jag väljer svenskt!
Kram <3
 

Borta bra men hemma bäst!

Det var tänkt att jag skulle vara hemma och plugga hela dagen idag, sen åka och träna med Anders, Marie och Anna vid femsnåret, för att sedan åka vidare på bio med  ett gött gäng! Dock ringde de imorse kl 7 från förskolan jag har börjat jobba på och frågade om jag kunde jobba idag 8.00- 14.30? Yes sa jag och åkte iväg. Och eftersom jag har tenta på fredag och biobiljetterna redan var bokade så fick jag hoppa träningen idag till förmån för plugg. Men jag tänker att med den träningsvärken jag har från de senaste dagarnas pass så gör det nog lite gott för musklerna att få vila lite! :)
 
Gårdagen spenderade jag mest med städning och träning, men på kvällen så plockade Anders upp mig och vi åkte till Marre för en kväll med tacos och film! Mysigt :) Ni ska bara veta hur skönt det är att vara hemma och kunna hänga med på allt kompisarna gör och vad glad jag är för det!! Som igår, bara en sån enkel sak som en spontan filmkväll med två vänner. Underbart! Och samma sak ikväll, hänga med på bio. Det är de små sakerna som gör det! :) Älskar att ha så många vänner omkring mig och att få vara en del av den gemenskapen som finns här på Dal- helt fantastiskt!! :D  
Igår var det 4 veckor sedan jag kom hem, och tiden har gått så sjukt fort!! Och nej, jag längtar inte tillbaka det minsta faktiskt. Jag var klar med Australien, hade hunnit med allt jag ville. Saknar värdfamiljen gör jag däremot.. :/  
Borta bra (i detta fallet väldigt bra!) Men hemma bäst! :)
 
Nu väntar jag på att Katja ska komma och hämta upp mig, sen blir det "Hundraåringen som försvann" med henne, Linus, Mikael och Sara! :D
 
Kramar ♥

RSS 2.0