Semestertider

Hejhej!
 
Himla dålig uppdatering här! Jag vet! 
 
Jag har iaf semester, i några få dagar till. Skolan drar igång på tisdag. Kluvna känslor inför det, ingen lust att plugga alls just nu, är trött på det. Samtidigt så vet jag att när det väl kommer igång så går det för det mesta rätt bra. Dessutom startar jag ju med praktik, på ambulansen! Ska bli så himla kul! Dock fick jag veta igår att jag ska vara i Ed, och inte i Mellerud som jag trodde.. Så blir långa dagar, tar en timme dit, och passen är 12 timmar långa lite drygt. Sen en timme hem. Lär vara rätt trött 😅 
Men kul ska det bli!
 
Fina kväll hos Sara och Robin förra veckan 👌
 
Det har vart bockjaktspremiär 😉 Zero får inte vara med under själva jakten Förän i oktober, men han fick spåra viltet från skottplats till där det låg för tränings skull :)
 
Det har varit kräftskiva som Vickis och Elin höll i, himla kul 😁
 
I tisdags blev det ridning med dessa två sköningar och Tre fina hästar! Men vilken träningsvärk jg hade dagen efter 😅🙈 
 
I onsdags var jag i Göteborg över dagen, åt lunch med pappa och farmor, shoppade med mamma och åt och kollade på IKEA med Edde, Sabina och mamma. Bra dag! ☺ 
 
Den stora semestersysslan har varit att göra iordning vardagsrummet, och det håller jag fortfarande på med. Men måleriet är iaf klart! 😄 
Blev såå bra! Så fräscht och snyggt! 
Den nya soffan är beställd, men det dröjer ett par månader innan jag får den.. Jaja, det kommer bli såå bra när den väl är här! 😄
 
Den är det! Cozyhörn och fotpall, fast i en mörkare nyans 😁 Från Mio. 
 
Kramar ❤ 
 
 
 

Hönsbilderna

Här kommer bilderna!
 
Lillstugan 
 
Så såg lillstugan ut inuti före vi grejade = ved + förråd. 
 
Under arbetets gång 
 
Dörren byggde vi av rödmålade plankor, satte dit ett handtag av en pinne som var tänkt som ved egentligen, och en hasp. 
 
Sittpinnar ☺
 
Redena flyttade vi med från stallet där de var tidigare. Från början var det en lång rad med reden, vi delade dem nu mitt itu till två kortare rader för att få plats med dem. 
 
Vi hängde upp vattenbehållarna i kedjor för att det inte ska bli så bösigt och smutsigt i dem. 
 
Matbehållaren flyttade vi också med från deras förra boning. Veden fick flytta åt höger! ☺ 
 
Tror det blir görbra för dem där, vi har gjort en lucka i fönstret så att de ska kunna gå ut där och till en framtida hönsgård ☺ Men vi vill ha dem inne nu några dagar så att de vet att de ska bo där nu 😊
 
 
Rätt så skitigt i stallet efter deras framfart! 🙈 
 
Och en hel del spån i boxen..!
 
 
 
Nu är det rent! 😄 Tog ut 17 kärror spån igår 😅
Fläckarna på golvet får vi ta med högtryckstvätten, det ska Jimmy göra en dag här 😊
 
Idag och resten av helgen blir det jobb, gör sommarjobbets sista dagar nu! Har bakat en morotskaka att bjuda på idag, eftersom vi bara är tre personer som jobbar i helgen :) 
 
Kramar ❤ 

Höstinspo och hönshus

Helt plötsligt kom de kyliga dagarna, med blåst, regn och rusk. Vi tände faktiskt brasan här hemma igår kväll. 
Men än hoppas jag att det finns lite sommarvärme kvar! För mig går det bra att den kommer lagom till nästa vecka när jag går på min semester! Ledig idag, sen jobbar jag fredag lördag och söndag, sen.. Semester! 
Fram till den 29 augusti då skolan drar igång igen. Sista året nu!
Gu vad skönt det ska bli att bli klar med skolan!! 
Jobba, och tjäna pengar, slippa plugg som ligger över en hela tiden..! 
 
Iaf, kollade runt lite på nätet efter en fräsch höstgarderob. Hitta lite fint. 
Kappan har jag, och de svarta jeansen också. Men resten skulle vara roligt att införskaffa! 
Har gått in lite för grått, gillar det. Är snyggt och bryter av lite mot det svarta. Får nog bli en sväng i affärerna någon dag här. En kalender ska köpas och pennor å grejer. Ett par nya gympaskor behövs också, mina Saukony har verkligen gjort sitt nu.. Använt dem till allt 🙈 allt från vårdarbete till jobb här hemma på gården, till att springa i under olika perioder.  
Näst intill olagligt, jag vet. Men så går det när skorna är så himla sköna! 
Så ett par nya dojor får det allt bli :) 
 
Idag har jag slappat nu på morron efter att J åkte. Behövde det kände jag, kollat lite inspiration till vardagsrummet osv. Ska göra om här inne. Behövs. 
Måla väggarna i grått, köpa en ny soffa i grått (vet, säger ju att jag är inne på grått!) och fixa. 
Det är en av mina saker på semesterns to-do-list! 
 
En annan är att vi ska bygga ett grovkök, eller iaf börja på. Nere i laggårn, för upphängning, flåning och styckning av kött när mannen i huset har varit ute och jagat, för att koka saft i, för att ha frysboxar och kylutrymmen på ett ställe, samlat. Kommer bli så bra! 
 
Helgen som var byggde vi ett hönshus! Eller snarare gjorde om lillstugan till ett kombinerat hönshus och vedbod. Även Zero ska få en plats där inne så småningom. 
Blev så bra! Ska fortsätta greja där ute idag, köra ut allt gammalt spån från stallet där de skitat ner något kopiöst! Det ska städas idag..! Ska försöka lägga ut bilder på allt hönsrelaterat senare ☺
 
Och så ska jag se om jag ska baka något också, typ en morotskaka vart jag sugen på. Sista dagen med gänget imorgon på jobbet, helgen är vi bara tre som jobbar, så tänker att jag får ta med en kaka imorgon som tack för denna lärorika sommaren! :) 
Fått beröm av chefen och andta för jobbet jag gjort, känns så bra att bli uppskattad för att man gör ett bra jobb! Kul :) 
 
Nä nu ska jag sätta fart! Ha en härlig dag! ☺
 
Kramar ❤ 

RSS 2.0