Jag tar en bloggpaus

Jag har tyckt att det har varit kul att blogga i många år, men det gör jag tyvärr inte på samma sätt längre. 
 
Det har ni säkert märkt också att jag inte bloggar vidare ofta. Så vet ni varför :)
 
Kram på er!

Vi firar 1 år och det är jul

 
Du och jag ❤
 
Den 24 december, julafton, så har det varit vi i ett år. Och vilket år det har varit! 
 
Vi pratade om det för ett tag sen, att det känns så konstigt att det gått ett år. Det känns på ett vis som att det har varit vi alltid. Jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. Hur skulle det vara? 
 
~~*~~
 
Ja vad fick vi då i julklapp av varandra? 
Jag fick en spaupplevelse på Falkenbergs strandbad i januari, ska bli såå himla skönt!! 😍😍 Hotellövernattning, middag och spa med mitt hjärta ❤
 
Vi ska ju till Åre i sommar för att jag fick skärmflyg från åreskutan i födelsedagspresent av Jimmy, så då tänkte vi passa på att vara där en vecka. I julklapp av mig fick Jimmy en dag i Åre Bikepark, downhillcykling! Jag ska också testa 😉 
 
Den veckan kommer bli 👌👌👌
 
På julafton var vi nere hos min mamma och firade jul med henne, pappa, Edde och Sabina. Såå mysigt och roligt!! ❤❤ 
 
Igår hade vi en hemmadag, sov länge, grejade, Jimmy styckade en dovhjort och jag städade. Tog tidig kväll med Sagan om Konungens återkomst och julmat 😊 
 
Idag kommer lilltösen och vi ska till Jimmys mormor och fira jul med den sidan släkten ikväll, då blir det lutfisk ☺ 
 
Kramar ❤ 

Vi har fått hussvamp och vi har flyttat

Hej!
Nu äntligen är det största kaoset över känns det som, och jag kan äntligen ta mig tid att skriva några rader här igen. Det har varit så mycket under en period så att det helt enkelt har fått gå före näst intill allt. 
 
Som rubriken säger så har vi alltså flyttat. 
 
Det började såhär:
Min nya soffa hade kommit på tisdagen och jag var görnöjd med vårt nya fina vardagsrum! Såg fram emot att bjuda hem på kalas till mig tjugofemårsdag, att julpynta och kanske fira jul i huset. 
Lördag samma vecka som soffan kom, tyckte vi att golvet närmast tröskeln i vardagsrummet sviktade. Jimmy som alltid är snabb med att sätta igång saker, ville såklart se vad det var som gjorde det då vi hade en dålig känsla. Vi bröt upp golvet vid tröskeln samma kväll. 
Där låg det vatten under plasten som Jimmy satt dit för att hindra draget från grunden.. Och något som såg ut som.. Ja inte mögel kanske, men vitt var det. 
 
Vi skrattade och sa att "Detta är inte bra. Inte bra alls" skrattade åt situationen, vi hade liksom inte greppat vad detta innebar än. Eller Jimmy gjorde det väl mer än jag, men ja, vi skrattade och sa att vi tar detta imorgon.
 
Nästa dag tog vi bort allt golv, eller ja, klickgolv, frigolit och det tunna spånskivorna. 
 
 
Vi valde att ha kvar plasten över det gamla trägolvet för att undvika ev. lukt.
 
Vi tog bort bordet från matrummet och ställde ut det i ladan. Soffan och tv skick flytta till matrummet istället och vi hängde upp lakan för ingångarna till vardagsrummet. 
 
Nu var tanken att det var en fuktskada, att plasten hade gjort så att golvet blivit för tätt. Vilket skulle innebära att Jimmy skulle få riva ut allt ur det rummet, ta bort det skadade bjälklaget och lägga in nytt. Samma sak i kök och matrum eftersom det var samma konstruktion med plast och klickgolv där. Vi såg ett långt slitsamt arbetet framför oss och planerade att börja med vardagsrummet och låta kök och matrum vänta till våren eftersom vi inte märkte något på golvet i de rummen. 
 
Nån vecka efter att vi brutit upp golvet skulle Jimmy ner i grunden och kolla vattenmätaren som sitter i krypgrunden. Då möts han av det här:
En svamp! 
 
Han googlar, ringer mig som är hos Annsi och hälsar på, och säger att: Jag tror att vi har fått hussvamp. Jag vet inte med jag har googlat och allt tyder på det. Det bruna pulvret på listerna som vi har trott är bös från timmerväggen, det är förmodligen svampens sporer.. 
Brunt kanellikande pulver. Det fanns längs med listerna under trappan, väggen mellan vardagsrum och hall, och när vi började kolla såg vi det även uppe i trappan och bakom spisen i vardagsrummet. 
 
Detta var en söndag. Jimmy åkte snabbt till sitt kontor för att kolla försäkringspapprena. Där stod det: Försäkringen täcker äkta hussvamp!!
 
Måndag morgon var vi uppe tidigt och väntade på att telefontiderna hos Anticimex, kl. 7, och Länsförsäkringar, kl. 8, skulle börja. 
Första ringde vi till Anticimex, de sa att det låter som hussvamp, vi hjälper gärna till, men ring till försäkringsbolaget först. 
 
Äntligen blev klockan 8 och Jimmy ringde Länsförsäkringar. 
De sa att de skulle skicka ut Fukt i Väst för att titta och ta prover. 
En väldigt trevlig och kompetet kille kom, och redan när han steg in i hallen och såg "kanelpulvret", och såg hålet i vardagsrumsgolvet, så sa han att detta är till 99 % äkta hussvamp. Jag måste ta prover för att säkerställa, men det kan ni vara ganska så säkra på. 
 
Sen följde väntan på provsvar och även på svar från Länsförsäkringar för att se så inget med försäkringen krånglade, så att den täckte och vad den täckte osv. 
 
Måndag förr veckan kom Fukt i Väst tillbaka, och med sig hade han en snickare från L-E-gruppen. Egentligen skulle en man från Länsförsäkringar kommit också man han hade tagit fel på dag så han kom på tisdag kväll istället.  
De sa att eran försäkring täcker. Vi kommer att bryta upp golvet och en del av väggarna i hall, vardagsrum och kök, kanske även trappan, för att sedan sanera bort svampen och det skadade träet, för att därefter bygga upp nytt bjälklag, väggar och golv igen. Ni kommer att få flytta till ett tillfälligt boende under 4-6 månader. Ni kommer få ersättning för kallhyra i det nya boendet, så betalar vi elen i huset medan vi grejar och ni elen i det tillfälliga boendet. Vi hjälper till med flytt och att leta boende om ni inte har något eget ni kan fixa. De möblerna och saker som ni inte vill ha med till det tillfälliga boendet och som inte får plats på övervåningen magasinerar vi på ett lager i Uddevalla. Det är bra ju fortare ni är ute. Typ så.
 
Okej. Då var det bara att sätta igång! 
Jimmy köpte ju en fastighet i Brålanda i våras, i den fastigheten är det ett kontor en halvtrappa upp från verkstan, kontoret har litet kök med två kokplattor och två mindre vaskar, det finns en gammal dusch och två gamla toaletter, samt ett större rum mitt emellan kök och dusch/toa. Två ingångar till kontoret finns. 
Det utrymmet beslutade vi oss för att göra till en lägenhet. Jag och Jimmy bestämde att jag skulle ha huvudansvaret för packningen hemma och han för renovering av kontoret. Och att hjälpa varandra där det behövdes. 
 
I onsdags hade vi kommit såpass långt att vi igår kunde flytta in! Allt är inte klart, badrummet har fått golvvärme och flytspackel inlagt, en vägg är utriven och en är uppsatt. En är fortfarande under arbete. Det som är kvar där är att sätta upp en vägg, in en dörr, lägga in klinker, sätta upp gipsplattor i duschen och måla med våtrumsfärg. 
I det stora utrymmet har vi fått upp en vägg och dörr så att vi har en hall som har två dörrar. En som leder till Jimmys kontor och till våran lägenhet. De kunderna som ska in på Jimmys kontor behöver liksom inte in i vår lägenhet.. ;) 
 
Pappa har hjälpt till med takmålning och att tapetsera, mamma har hjälpt till med städning och sytt en gardin samt åkt ärenden till bygghandlar osv. Annsi har också hjälpt till med att åka till affärer och handla. Martin med flytspackel och snart klinker. Kristian med att sätta upp spån och gipsskivor samt lägga värmeslingan. Kalle med kunskap, målning och att passa Zero.
Vi är så himla glada och tacksamma för hjälpen! 
 
Jimmys kontor 
 
Stora utrymmet 
Stora utrymmet från andra hållet. 
Duschrum 
 
Smal toalett
 
Mitt emot toan i det smala rummet.
 
Kök med ljust limegröna väggar 
 
Och grönsräckligt golv..! Plus en fyrkant med ljus plastmatta. 
 
Brunt tak som pappa målar vitt.
 
Så såg det ut från början. Fullt med förbättringspotential alltså! 😉 
 
Vi är inte riktigt klara än men det är väldigt mycket bättre redan! Nu har möblerna kommit hit och vi har sovit första natten. Lite kallt är det, med bara en värmefläkt som uppvärmning.. 😅 Men mamma skulle nog komma upp idag och köpa med sig ett par element som vi kan använda tills vi har fått till ett bättre alternativ! 
 
Kommer att lägga ut bilder när det börjar närma sig klart, men detta inlägget är redan långt som det är nu och det är dags för mig att börja packa upp! 😁
 
Kram kram ❤

RSS 2.0