I Mebourne igen

Godmorgon godmorgon! Eller ja, för er är det ju kväll/natt och här är det definitivt förmiddag näst intill lunh för oss då vi gick upp kl 3.00 imorse för att hinna till flyget. Jag sov hela vägen från Sydney till Melbourne- skönt! ;) Var iof bara 1, 45 min, men ändå - gjorde gott! :) 
Nu sitter vi på tåget i väntan på att det ska avgå och ta oss till Ballarat :) I Ballarat ska vi gå runt och checka läget innan Janet plockar upp oss för att åka hen till farmen :) Underhöll oss på ett fik, jättemysigt! Och vilken skillnad det är mellan Sydney och Melbourne som städer. Såå mycket lungare här! Gillar Melban mer :)
På fiket :)
 
På tåget- varsågod pappa! ;)
 
Snart börjar jobbet igen.. Tre veckor, sen är det dags för Nya Zeeland! 
 
 
Kramar ♥

Hemlängtan och aussijulpynt

Just nu är jag lite lipig.. Jag har insett att det bara är några dagar kvar tills mamma åker hem till Sverige igen och jag måste stanna kvar 6 veckor till. Ja jag vet att 6 veckor inte är långt om man jämför med de dryga 5 månaderna jag faktiskt har varit här, men nu känner jag att jag börjar bli klar med Australien! 
Jag har lärt mig otroligt mycket och jag hade absolut inte velat ha det ogjort på något sätt, men nu räcker det änna snart.. Jag saknar pappa, Edde, farmor och Mimmi så himla mycket!!♥ Och jag kan knappt bärga mig tills jag får träffa mina underbara vänner igen!♥ Mamma har jag nästan redan börjat sakna igen trots att hon fortfarande är här.. ja jag vet, jag säger ju att jag är lipig.
Men nu har jag liksom sett det i Australien som jag vill se, har bara great ocean rd kvar. Och hemlängtan dämpas inte direkt av all mysig julkänsla som jag vet finns där hemma, med massor av härliga julmarknader, lucia, advent, julkalendern, julbak, lussebandyn, julpyssel, julpynt osv osv. Jag älskar ju julen i Sverige! 
Viast firar de jul här med, men det är liksom bara en- två dagar, 25-26 december som det pågår julfirande istället för hela december som vi har hemma. Det känns liksom helt fel att de har julgranar på torgen i stan bredvid palmer och i 30 graders värme.. ;)
Om det är sant som man sjunger,  att julen varar ända ut till påska, så kanske jag får fira jul i januari- februari när jag kommer hem istället ;) hehe.
 
Om jag ska tänka positivt och inte gräva ner mig i deppighet över att mamma ska åka och jag inte får följa med, så har jag ju faktiskt en hel del att se fram emot här också!
The "big thing" så att säga är ju såklart resan till Nya Zeeland över nyår :D :D!! Jag och Lars har bokat flygbiljetter, vi åker den 26 dec och kommer tillbaka den 2 januari :) I Wellington ska vi mäta upp Oscar, Arvid och Nils! Ska bli så himla kul att träffa O och A igen!! :D Nils har vi inte träffat än men han e säkert trevlig! :) Vi ska ta en roadtripp runt nordön, och vi har planerat in en hel del roliga saker längs vägen!! ;)
Hade jag inte haft den resan att se fram emot så hade det varot bra mycket tuffare ändå nu.. Nu är det jobb 3 veckor, sen en vecka i NZ med grabbarna, sen e det faktiskt bara 2 veckor kvar innan jag kommer hem!!! 
 
Det är klart att jag ska stanna kvar här, men hemlängtan är tuff att hantera ibland. Jag ska rycka upp mig och tänka på allt bra här istället, för ni fårninte tro att jag har det dåligt här, för det har jag absolut inte!!!! Jag gillar värdfamiljen,  jag har lärt känna många goa nya människor, lärt mig bättre engelska, får rida härliga hästar, till och med tävla ponny!! ;) Jag har fått vara med om så mycket och sett så fina och häftiga grejer, jag har lärt mig en hel del om får, och hur det är att leva med en person med ett handikappssyndrom. Nu ska jag fokusera på de roliga saker jag har framför mig istället för det jag missar hemma! Det bästa för att mota bort deppighet är att planera in roliga saker att göra den närmaste tiden! :) 
På söndag är jag och mamma bjudna till Rob, Kate och Emma för middag till exempel- ska bli himla trevligt! Saknat dem! :) :)
 
Nu ska vi gå ner i köket och laga middag :) Sen ska vi lägga oss tidigt, måste gå upp kl 3 imorn för att hinna till flyget mot Melbourne...! Får sova på flyget istället ;) 
 
Mamma bredvid lite av Australiens jjulpynt... ;)
 
Kramar och sorry för en lite tyngre text, men det hjälper att skriva av sig- nu känns det mycket bättre! :)
 
 
 

Sydney!

Andra kvällen i Sydney! Nu har vi blivit lite mer människor än vi var igår då vi var dödströtta mest hela dagen.. ;) Igår åkte vi iaf över till Manly beach efter en rekomendation från bäste busschaffisen! :) Och visst var det fint! Det såg till och med vi med våra trötta ögon ;) Batteriet på mobilen var slut igår så kunde inte ta några bilder med den, bara med systemen! :) 
Idag sov jag länge, till åtta! Ja det är länge för mig nu för tiden, brukar vakna runt sex typ :) Blir väl så när man går och lägger sig kl 20.00.. haha ;)
Sen tog vi en promenad och köpte frukost innan vi gick ut på turistrundan för dagen :) 
 
Vi gick för att ta en närmare titt på Sydnes måste- Operahuset! Och Harbourbrige :) Dessutom har vi varit i The Royal Botanic Garden i några timmar, gått, sett på utsikten, luktat på kryddväxterna i kryddträdgården samt legat och läst i solen- härligt! På hemvägen gick vi förbi Svenska kyrkans Café Svensson, där vi köpte lite julklappar till värdfamiljen :) 
Bilder från dagen:
 
Den självklara Sydney bilden! ;)
 
Åså framför Harbour Bridge såklart! :)
 
Nu sitter vi i hostelets bar och äter korv! Free BBQ ikväll- måste passa på! ;) 
 
Kraamar ♥
 
 
Kramar ♥
Bilde
 
 

RSS 2.0